Pentukurssi - 3-8kk ikäiset pennut -Uusi kurssi alkaa 27.5.

Pentukurssilla harjoitellaan uusiin ympäristöihin ja esineisiin tutustumista turvallisesti, pennun ja ohjaajan välistä yhteistyötä, pennun palkitsemista, naksutinkoulutuksen/palkkiomerkkien käyttämisen alkeita, rauhoittumista, pennulle sopivaa virikkeistämistä ja aktivointia, sekä kontaktin harjoittelua.

Pentukurssi toteutetaan 4 pennun pienryhmissä.

Nalli taukomatolla
Nalli taukomatolla
Eemi harjoittelee sivullaoloa
Eemi harjoittelee sivullaoloa

TOKO-kurssi
Uusi kurssi alkaa ke 5.6

TOKO-kurssi on tarkoitettu kaikenikäisille ja -kokoisille koirille. Kurssille voi osallistua aloittelevat harrastajat, sekä myös kokeneemmat tokoilijat. Kurssilla harjoitellaan ALO- ja AVO-luokan liikkeitä, ja TOKOn pohjataitoja, sekä ohjaajan ja koiran yhteistyötä.

Kurssilla harjoitellaan tottelevaisuuskoulutuksessa tarvittavia pohjataitoja, ALO- ja AVO-luokan liikkeitä, koiran palkitsemista, erilaisten targetien hyödyntämistä, kehon koordinaatiota ja sitä tukevia harjoituksia. Jokainen voi myös valita itse haluamiaan liikkeitä, joihin haluaa harjoitusta. Tilan koko, 80m2, rajoittaa joidenkin liikkeiden osalta koevastaavuutta, esim. paikkamakuussa ei ole mahdollista harjoitella koe-etäisyyksillä. Osa harjoituksista voidaan tehdä aidatulla hiekkapohjaisella alueella.

Ajankohta

4 treenikertaa keskiviikkoisin 5.6. / 19.6. / 26.6. / 3.7. (huom! ei treenikertaa 12.6.)

  • Ryhmä 1: 18:30-19:30
  • Ryhmä 2: 19:45-20:45

Paikka: Keteliinin koulutustila ja aidattu piha-alue
Tuomolantie 9 Rauma

Kouluttaja
Virpi Vesanen

Äänipainikekurssi

.Äänipainikkeiden hyödyntäminen koira-avusteisessa työssä on upea ja monipuolinen väline! Osallistujilla, joilla on esimerkiksi haasteita äänentuottamisessa, puhumisessa, tai vaikkapa sosiaalisissa taidoissa, nappeja voi hyödyntää vaikuttavalla tavalla. Nappeihin voi nauhoittaa esimerkiksi yksittäisiä sanoja, lyhyitä lauseita, laskutehtäviä, kysymyksiä jne. Nappeihin saa äänitettyä helposti, ja niihin voi äänittää uusia tarpeen mukaan. Jos tavoitteena on koiran ja ihmisen välinen kommunikaatio, niin silloin valitaan yksi pysyvä ääni. Koira-avusteisessa työssä, riippuen mitä tavoitteita on ja minkälaista toimintaa tehdään, ääniä voi vaihtaa. Mikään ei estä, etteikö osallistuja itse myös painaisi nappeja!

Haluaisitko oppia kommunikoimaan koirasi kanssa paremmin? Äänipainikkeiden avulla voimme opettaa koiraa kertomaan, mitä se haluaa ja mikä sitä motivoi. Äänipainikkeiden opettaminen on myös mukava yhteinen harrastus. Alussa aloitetaan yhdestä painikkeesta, mutta edistyessä nappeja voidaan lisätä!

Äänipainikkeita voi käyttää kotona erilaisten tarpeiden ja halujen ilmaisuun, mutta ne ovat myös oiva ja selkeä apu esim. käsittelyyn osallistamisessa! Kurssin osallistumismaksu sisältää myös yhden tallentavan Hunger for Words- äänipainikkeen, jotta pääset harjoittelemaan myös kotona, sekä ESSENTIAL Mini Delights -koulutusnamipussin.

Voit valita haluatko opettaa koirallesi kommunikointia, koiran halujen ja tarpeiden ilmaisuun, vai keskitytkö terapiakoiratyön aktiviteetteihin.

Kenelle
  • terapiakoiraohjaajille, koira-avusteisen työskentelyyn uusia aktiviteetteja etsivälle
  • koiran kanssa kommunikoinnista kiinnostuneille. Sopii niin koti-, harrastus- ja työ/terapiakoirille
Bella pallomeressä
Bella pallomeressä

Puuhamaa - pulmatehtäviä ja hauskanpitoa

Puuhamaat ovat kesätauolla!

Puuhamaa -tunnilla koulutustila muuntautuu puuhamaaksi! Tarjolla on paljon erilaisia virikkeitä, jotka ovat pennuille sopivia ja joiden maailmaan ne pääsevät tutustumaan. Puuhamaan jälkeen koirasi on varmasti väsynyt ja onnellinen :)

Puuhamaa sopii kaiken ikäisille ja kokoisille koirille

Puuhamaa-tunti on myös kiva tapa tutustuttaa koira treenitilaan ja tarjota uusia positiivisia kokemuksia! Puuhamaa on myös hauska tapa tulla purkamaan ylimääräistä energiaa.

Puuhamaa -tunti kestää 30 min ja mukaan otetaan 2 koiraa/30min. Koulutustila jaetaan sermeillä puoliksi, joten molemmilla on oma rauha puuhailla.

Hintaan sisältyy Puuhamaassa käytettävät namit - MINI DELIGHTS -koulutusnami; kalkkuna, ankka, lohi tai lammas. Ilmoita lisätieto-kentässä jos koirasi on allerginen, ja otat omat namit mukaan.

Puuhamaa pidetään Keteliinin ja Terapiakoira-Akatemian lämpimässä koulutustilassa Rauman Sampaanalassa, Tuomolantie 9.
FitPAWS:in välineitä jumppakursseille
FitPAWS:in välineitä jumppakursseille

Koirien jumppakurssi - voimaa ja ryhtiä kehoon

Jumpalla voimaa ja ryhtiä kehoon!

Jumppakurssi soveltuu kaikenikäisille ja -kokoisille perusterveille koirille, joilla ei ole todettu niveliin tai luustoon vaikuttavia sairauksia. Kerrothan ilmoittautumisessasi jos koirallasi on jotain sairauksia, esim. nivelrikkoa, operoitu polvi tms. Näissä tapauksissa on tärkeää kääntyä eläinlääkärin ja/tai fysioterapeutin puoleen.

Jumppa-harjoitukset soveltuvat koti-, harrastus- ja työkoirille. Jumppa sopii esim. myös näyttelyharrastajille koiran ryhdin ja asentojen kehittämiseen. Jumppaharjoitukset ovat myös mukavaa koiran ja ohjaajan välistä yhteistyötä :)

Kurssilla tehdään helppoja harjoituksia koiran kanssa hyödyntämällä erilaisia tasapainotyynyjä, -lautoja ja muita alustoja sekä rimoja. Käytössä on FitPAWS® -jumppavälineitä.

Harjoittelussa kehittyvät mm. koiran asentoaisti, tasapaino, lihasten kunto, ja kehon hahmottaminen. Harjoitukset aloitetaan aina lämmittelyllä ja päätetään jäähdyttelyllä. Koirat tutustutetaan välineisiin ennen itse harjoittelun aloittamista, jotta koira kokee olonsa turvalliseksi uusien esineiden kanssa. Harjoitukset suunnitellaan ja toteutetaan koiran ikä, kunto ja taitotaso huomioiden..

Kaja töissä
Kaja töissä

Hajutyöskentelyn alkeet

Hajutyöskentelyn alkeiskurssilla koira oppii hajutyöskentelyn perusteita, hajuerottelua ja ilmaisun alkeita. Harjoitukset tehdään harjoitushajulla, joka voi olla esimerkiksi jokin mauste, tee tai Kong:in palanen. Koulutuksessa käytetään ilmaisuharjoituksissa naksutinta tai muuta palkkiomerkkiä, esim. suullista palkkiomerkkiä. Kouluttaja auttaa näiden käyttämisessä, eli ei edellytetä aiempaa osaamista.

Kurssi on suunnattu kaiken ikäisille ja kokoisille koirille ja sopii myös ensimmäiseksi hajutyöskentelykurssiksi, aiempaa kokemusta ei tarvitse olla. Harjoitukset toteutetaan yksi koirakko kerrallaan.

Hajutyöskentely on koiralle lajityypillistä ja luontaista käyttäytymistä ja se myös tukee koiran hyvinvointia. Yhteinen harrastus parantaa koiran ja omistajan välistä suhdetta ja lisää positiivista vuorovaikutusta.

HUOM! Mainitsethan ilmoittautumisen yhteydessä jos koirallasi on allergioita, alusta- tai ääniarkuutta.

Paikka: Keteliinin lämmin koulutustila, Tuomolantie 9
4 treenikertaa

Kouluttaja
Marjut Rantanen
Hajutyökouluttaja, hajukoiraohjaaja

Keteliinin ja Terapiakoira-Akatemian koulutustilan vuokraus

Kysy tilan vuokraamisesta yksityiskäyttöön: info@keteliini.fi
Sisäänkäynti
Sisäänkäynti
Koulutustila
Koulutustila
Taukotila
Taukotila
Terapiakoiranurkkaus
Terapiakoiranurkkaus