Tutustumiskäynti koulutustilaan, ohjattu 30min

TUTUSTUMISKÄYNTI KOULUTUSTILAAN (30min)

Ennen minkä tahansa kurssin aloitusta voit tulla tutustumaan koirasi kanssa koulutustilaan ja erilaisiin esineisiin, esim. jumpassa käytettäviin välineisiin. Tutustumiskäynnin ohjaa kouluttaja, joka neuvoo sinulle parhaat menetelmät koirasi hyväksi.

Tutustumiskerta on erityisen suositeltavaa koirille, jotka jännittävät uusia tilanteita ja paikkoja. Rennolla tutustumisella saadaan hyvä alku uuden kurssin aloitukseen.

Tutustumiskäynti on myös hyvä tapa luoda positiivinen sosiaalistumiseen liittyvä harjoitus pennulle tai nuorelle koiralle. Kokemusta karttuu uusista ihmisistä, lattiapinnoista, alustoista, materiaaleista, valoista, äänistä ja tuoksuista.

Tutustumiskerta on kestoltaan 30min ja se tehdään 1 koiran kanssa.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Huom! JUMPPAKURSSISTA

Jumppakurssin osalta tutustumiskäynti on hyvä tapa tutustuttaa koira etukäteen uusiin esineisiin ja välineisin, sekä tietysti koulutustilaan, erityisesti jos koira suhtautuu varoen uusiin asioihin. Etukäteen tutustumalla saadaan ensimmäinen kurssikerta hyödynnettyä yhdessä tekemiseen, kun tilat ovat tuttuja jo entuudestaan.

Jumppakurssi soveltuu kaikenikäisille ja -kokoisille perusterveille koirille, joilla ei ole todettu niveliin tai luustoon vaikuttavia sairauksia. Kerrothan ilmoittautumisessasi jos koirallasi on jotain sairauksia, esim. nivelrikkoa, operoitu polvi tms. Näissä tapauksissa on tärkeää kääntyä ensin eläinlääkärin ja/tai fysioterapeutin puoleen.

Jumppaharjoitukset soveltuvat koti-, harrastus- ja työkoirille. Jumppa sopii esim. myös näyttelyharrastajille koiran ryhdin ja asentojen kehittämiseen. Jumppaharjoitukset ovat myös mukavaa koiran ja ohjaajan välistä yhteistyötä :)

Jumppakurssilla tehdään helppoja harjoituksia koiran kanssa hyödyntämällä erilaisia tasapainotyynyjä, -lautoja ja muita alustoja sekä rimoja. Käytössä on FitPAWS® -jumppavälineitä.

Harjoittelussa kehittyvät mm. koiran asentoaisti, tasapaino, lihasten kunto, ja kehon hahmottaminen. Harjoitukset aloitetaan aina lämmittelyllä ja päätetään jäähdyttelyllä. Koirat tutustutetaan välineisiin ennen itse harjoittelun aloittamista, jotta koira kokee olonsa turvalliseksi uusien esineiden kanssa. Harjoitukset suunnitellaan ja toteutetaan koiran ikä, kunto ja taitotaso huomioiden.

20,00 €