FitPAWS® Trax Peanut ja Peanut

Tuotteella pidempi toimitusaika, 1 - 4 viikkoa

FitPAWS® Peanut on maapähkinän muotoinen vakaa jumppapallo, joka on suunniteltu koiran tukirangan vahvistamiseen. Sitä käytetään urheilu- ja työkoirien tukirangan jumppaamiseen kuin myös eläinten kuntoutuksessa ja terapiassa. Huom! Käytä koiralla valjaita harjoittelussa turvallisuussyistä!

FitPAWS® Peanut kehitettiin, koska markkinoilla olleilla jumppapalloilla koiran koettiin joutuvan työskentelemään epävakaalla alustalla, työskentelyn rasittavan liikaa selkää ja niskaa ja tilanteen hallinnan pallolla olevan vaikeaa niin koirille kuin ohjaajille. FitPAWS® Peanutin tavoitteena oli saada enemmän treenipinta-alaa pallon päälle, antaa koiralle mahdollisuus seistä luonnollisessa asennossa selkä suorassa ja niska rentona, dippi venyttelyä varten, mahdollistaa ohjaajalle helpompi tilanteen hallinta ja kynnet kestävä materiaali.

Pallon ilmamäärää voi säätää ja täten muuntaa harjoituksen vaativuutta. Pallon ammattikäyttöön kehitetty materiaali on koirille suunniteltu, se antaa erinomaisen pidon ja se on tehty kestämään koirien kynsien aiheuttama rasitus. 

Peanut Trax on nystyräpintainen (koot 40, 50 ja 60 cm) ja koot 70 ja 80 cm ovat sileäpintaisia. Koirille suositellaan treenin ajaksi valjaita, joista voit pitää kiinni ja varmistaa koiran turvallisuuden. Luethan kaikki ohjeet ennen Peanutin käyttöönottoa ja muista tarkistaa kynsien pituus ja leikkaa ne tarvittaessa ennen treeniä.

FitPAWS® Peanutin mukana tulee pumppu.

KOON VALINTA

Oikean koon valitsemiseen vaikuttaa se, millaisia harjoituksia aiot koirasi kanssa tehdä. Palloon merkitty koko on sen korkeus täyteen pumpattuna. Voit vaihdella Peanutin ilmamäärää el voit jättää sen matalammaksi tai täyttää sen suositeltuun maksimikorkeuteen asti.

Jos aiot käyttää Peanutia pääasiallisesti tukirangan jumppaamiseen, mittaa koirasi seistessä selän pituus etujaloista takajalkoihin. Koirasi pitäisi mahtua seisomaan Peanutin päällä luonnollisessa asennossa niin että sen jalat ovat pallon korkeimmilla kohdilla. Voit aina käyttää isoa palloa pienelle koiralle, mutta et koskaan pientä palloa suurelle koiralle! Jos sinulla on useampi koira, valitse Peanutin koko suurimman koirasi koon mukaan. On myös itselle huomattavasti mukavampaa työskennellä koiran kanssa isommalla/korkeammalla pallolla. Pieni koira voi myös hyötyä isomman Peanutin suuremmasta työskentelyalueesta.

Koiran pituus luonnollisessa seisoma-asennossa, suositeltava Peanut koko:

  • Pituus n. 50 cm asti: 40cm, 50cm, 60cm, 70cm, 80cm
  • Pituus n. 61 cm asti: 50cm, 60cm, 70cm, 80cm
  • Pituus n. 76 cm asti: 60cm, 70cm, 80cm
  • Pituus n. 104 cm asti: 70cm, 80cm
  • Pituus n. 116 cm asti: 80cm

Voimanjakoharjoituksissa, joissa koira seisoo osaksi maassa ja osaksi Peanutilla, valitse koko, joka on hieman matalampi kuin mitä koirasi säkä on. Jos tarvitset pienemmän pallon kuin 40cm, valitse 40cm Trax Peanut ja käytä sitä hieman vajaammaksi täytettynä tai mieti kävisikö FitPAWS Trax Donut- pallo paremmin tarpeisiinne.

Koiran korkeus mitattuna olkapään kohdalta, suositeltava Peanut koko:

  • 40-49 cm: 40cm Trax Peanut
  • 50-58 cm: 50cm Trax Peanut
  • 59-68 cm: 60cm Trax Peanut
  • 69-78 cm: 70cm Peanut
  • + 79 cm: 80cm Peanut

PEANUTIN TÄYTTÖ

Ennen täyttöä anna pallon olla hetki huoneenlämmössä. Pallon voi täyttää käsipumpulla tai ilmakompressorilla. Jos mahdollista, merkitse korkeus seinälle esim. paperia apuna käyttäen ja vertaa palloa tähän korkeuteen. Ilmoitetut täyttökorkeudet ovat pallon korkeimmalta kohdalta mitattuja. Täytä pallo 85% täyttökorkeuteen ja anna levätä 24 tuntia, tämän jälkeen voit lisätä varovasti tarvittavan määrän ilmaa. Pallossa on sopivasti ilmaa, kun pystyt painamaan sitä sormilla n. 5cm. Älä koskaan ylitäytä palloa, koska se lisää pallon hajoamisriskiä. Jos palloon pääsee liikaa ilmaa, päästä ylimääräiset pois ja anna pallon levätä huoneenlämmössä 24h ennen käyttöä, jotta materiaali tasaantuu takaisin normaalitilaan.

Katso FitPAWS:in YouTube-kanavalta jumppa-vinkkejä ja ohjeita!

https://www.youtube.com/@Fitpaws


Valitse variaatio:

Alkaen 84,10 €