Lickin' Layers Food Puzzle, aktivointipeli Nina Ottosson

Aktivointipeli Nina Ottossonilta,  Lickin' Layers Food Puzzle tarjoaa koiralle monipuolisia ruokavirikkeitä ja hidastaa syömistä. Kolmikerroksinen rakenne sopii sekä kuiva- että märkäruoalle. Pelin voi laittaa myös pakastimeen, jolloin koiralla riittää puuhaa pidemmäksikin aikaa tai saa kuumalla säällä mukavaa vilvoitusta!

Aktivointipelit ja -lelut ovat usein hyödyllisiä myös koira-avusteisessa työskentelyssä. Anna osallistujien laittaa koirannamit lokeroihin, koota lelu ja tarjota se koiralle. Lelun täyttämisen yhteydessä voi harjoitella esimerkiksi laskemista (montako namipalaa missäkin kerroksessa jne.), sekä värien ja muotojen tunnistamista. Toiminnanohjauksellisesti voidaan valita yhdessä sopivat namit, pilkkoa ne, asetella ne peliin, ja lopulta pelin tiskaaminen ja kuivaaminen. Pelin valmistelussa tarvitaan mm. käden hienomotoriikkaa, käsi-silmä-koordinaatiota, tarkkaavaisuutta ja keskittymistä.

Lickin' Layers Food Puzzle -koiran aktivointilelu tarjoaa koiralle mahdollisuuden käyttää luontaisia vaistojaan etsiä ruokaa ja samalla se kehittää ongelmanratkaisukykyä: koiran täytyy pyörittää kolmea kerrosta.

Sata lokeroa ruoalle tai herkuille pitävät koiran kiireisenä pitkään ja tarjoaa virikkeitä. Aktivointilelussa on riittävästi tilaa useimpien koirien ruoka-annokselle, jolloin aktivointipeli toimii samalla ahmimisenestokuppina: hitaampi syömistahti ehkäisee ruoansulatusvaivoja. Lisähaasteita kaipaavalle koiralle voit laittaa aktivointileluun esim. märkäruokaa ja pakastaa sen.

Ruokavirikkeillä on koiralle monenlaisia hyötyjä. Märkäruoan nuoleminen aktivointilelun koloista rauhoittaa koiraa. Ruoan eteen työskentely ja löytäminen tarjoavat koiralle onnistumisen kokemuksia ja saavat mielihyvähormonit erittymään, mikä auttaa mm. stressaavista tilanteista palautumisessa. Koiran aktivointilelut ovat avuksi myös nirsoille koirille: liian helposti saatava ruoka voi jäädä syömättä, mutta sama ruoka aktivointilelusta tarjottuna saa sen maistumaan, kun koira saa ratkoa haasteita. Koirilla on luontaisesti tavoittelun tarve, johon aktivointilelut ja ruokavirikkeet ovat kätevä ratkaisu.

  • Helppo koota: aseta kerrokset päällekkäin ja kiinnitä keskeltä tapilla.
  • Valmistettu ruokaturvallisista materiaaleista ilman BPA:ta, PVC:tä tai ftalaatteja.
  • Halkaisija 26,2 cm.
  • Aktivointileluun mahtuu 3,5 dl kuivaruokaa tai märkäruokaa.
  • Liukumaton pohja.
  • Käsinpesu miedolla pesuaineella.

Älä jätä koiraa yksin lelun kanssa. Opeta koira toimimaan turvallisesti lelun kanssa, äläkä anna koiran purra lelua.

Hauskoja pelihetkiä!


27,00 €